Haugerud: – Trenger fem nye for å hevde oss i eliteserien

Thomas Ihle og Andreas Lindberg, Haugerud

Thomas Ihle og Andreas Lindberg, Haugerud

Fem minutter i den første av tre kvalikkamper tok det før Haugerud i praksis var klare for eliteserien til høsten.

Oslo-laget, som vant 1.-divisjon, møtte eliteserielaget Fredrikstad i første kamp i eliteseriekvaliken. Allerede etter drøye fem minutter var det avgjort. Da hadde Thomas Ihle (2), og kaptein Andreas Lindberg dunket inn tre mål. En sjokkstart for både Haugerud og Fredrikstad i oppgjøret som endte 8-3 til Haugerud.
– Planen var at vi skulle ligge lavt, og se hvor mye press de skulle legge på oss, sier kaptein Lindberg.
Både han og Ihle erkjenner at oppgjøret mot Fredrikstad var en nøkkelkamp på veien mot opprykk. På papiret er både Lye og ikke minst Alta mye enklere motstand.
– Seieren setter oss i en veldig god posisjon. Ikke noe vondt om Alta, men de tror jeg vi slår i kveld, sier Ihle.

Blikket er allerede rettet mot eliteserien til høsten. Men kompisgjengen fra Haugerud vil aldri bli et lag som skal krige om gull i eliteserien.
– Vi en gode venner som spiller for å ha det artig. I fjor følte vi ikke at vi var gode nok, og ville derfor ikke rykke opp. Jeg mener vi burde ha en 17-18 mann som er gode nok. Får vi inn 4-5 nye spillere som er bra vil vi kunne kjempe om en sluttspillplass, mener Ihle.
Klubben har per i dag ikke spillere på svenskekvota som er tre spillere. Den ene de har er Andreas Lindberg som har vært i Haugerud i flere år.
– Det viktigste for oss er å ta vare på gutta, og kanskje klare å matche noen av de beste lagene i eliteserien, sier Ihle.

I Fredrikstad-leiren var stemningen mer nedtrykt etter stortapet. Hovedtrener Erik Hæren er glad det ikke er to nye muligheter til å ta en av de to plassene i eliteserien til høsten.
– Starten vår er overhodet ikke etter planen, og 0-3 etter fem minutter endrer mye av forutsetningene for oppgjøret. Vi hadde ikke snakket så mye om et scenario der vi lå under mye tidlig. Det burde vi kanskje gjort, sier Hæren stående utenfor garderoben noen minutter etter oppgjøret.
Han mener kampen kunne snudd på stillingen 1-3. Da brant Fredrikstad en straffe, og maktet ikke å score i det påfølgende overtallet.
– Da er det lett å tenke at det er en sånn type kamp, sier Hæren.
Nå venter Lye i nok en skjebnekamp for Fredrikstad i ettermiddag.
– Jeg skal se litt på Lye mot Alta, så får vi se. Vi har en skadefri tropp, og har ingenting å skylde på i forberedelsene, sier Hæren.

Kampen startet som nevnt forrykende. 1-0 etter 40 sekunder ble fulgt opp av 2-0 og 3-0 til 1.-divisjonslaget Haugerud, og da var det bare spilt fem minutter og 23 sekunder av første periode i eliteseriekvalifiseringen. De siste 15 minuttene av perioden ble langt jevnere, men det ble med det ene reduseringen til Fredrikstads superveteran Lars Erik Sikkeland.
Plankebyens Christer Søtorp klarte heller ikke redusere etter en tvilsom straffesituasjon midt i perioden. At målvakt Andreas Skåland Mathisen bare reddet to av fem skudd på mål i perioden hjalp heller ikke på.

Thomas Ihle, som scoret kampens to første mål, satt igjen fart i oppgjøret da han scoret sitt tredje mål til 4-1 for Haugerud etter snaue åtte minutter av kampen. Der og da føltes oppgjøret avgjort, og følelsen ble ikke mindre minuttet etter da Joachim Solvang satt 5-1 til 1.-divisjonslaget.
Oppgjørets flotteste nettkjenning kom 11 minutter ut i denne perioden da Anders Snellingen fra egen halvdel fant Thomas Ihle som på direkten spilte Magnus Sivertsen på blank goal. Et mål fra læreboka og 6-1 til drabantbylaget fra Oslos østlige bydeler.

Det er vel heller tvilsomt om tidligere landslagssjef Erik Hærens plan var at Fredrikstad-spillerne skulle stå i ro over hele banen, men fra tribuneplass så de hvitkledde slik ut for det meste av andreperioden. De siste sju-åtte minuttene ble mest bare rot, og to lag som virket klar for å spille de neste kampene.

I den siste perioden skjedde absolutt ingenting før Daniel Baranowsky ble taklet av Patrick Sveen etter åtte minuttene. Straffen var av det deilig frekke slaget av Christer Martinsen, og redusering til 2-7 uten at det betydde noe som helst for utfallet.

Litt magisk var Anders Snellingens 8-2-mål to minutter senere. Mest kjent for zorromål, men Snellingen slo til med en nydelig backhand. Oppgjørets siste mål kom fire minutter før slutt til 3-8 for Haugerud.

Rune Robertsen, Harstad Innebandyklubb

Fredrikstad

Fredrikstad

Haugerud

Haugerud